SLEVA 15-20%! Kontaktujte nás hned!
Konfigurátor dveří
sestavte a objednejte Vaše dveře
Kontakt
Solostyl s.r.o.
Dveře Brno
Štefánikova 19b
602 00 Brno

Všechny dveře lze vyrobit v posuvném provedení

Články

Obklady staré železné zárubně v panelových domech

Bydlíte v panelovém bytě nebo v bytě se starými ocelovými zárubněmi a přáli byste si nové kvalitní interiérové dveře? Nechcete ale v celém bytě utírat prach od bourání nového stavebního otvoru? Máme pro vás řešení — obklady starých železných zárubní.

Obklady staré železné zárubně v panelových domech

Obklad ocelové zárubně umožní jednoduše a bez bourání zdokonalit každý interiér.

Obklad ocelové zárubně se vyrábí ve všech variantách povrchové úpravy dveří Solodoor (fólie nebo CPL). Po nainstalování se zmenší průchozí výška o 15-20 mm a šířka průchozího otvoru o 30 mm, zároveň se klika přiblíží k ostění zárubně. Z tohoto důvodu je vždy nutné kompletovat zárubeň OOZ se dveřmi, které mají zámek s hloubkou zádlabu 80 mm.

Obklad představuje osvědčený způsob, jak bez nutnosti bourání a dalších stavebních prací ve velmi krátké době bez problémů zakrýt stávající kovové zárubně. Obložka se montuje přímo na starou ocelovou zárubeň po odstranění pantů s pomocí montážní pěny. Doposud používaná řešení však často z nejrůznějších důvodů selhávala v panelových domech.

Zárubeň OOZ není možno dodat v protipožární úpravě!

V případě uvažované montáže tohoto výrobku je nutné pro zajištění technické proveditelnosti překontrolovat osazení stávající ocelové zárubně která má být obložena, naším technikem. Obložit stávající ocelovou zárubeň lze jen v případě, že je správně zazděna a je bez deformací. Nelze obkládat skládané (dvoudílné) zárubně, které se používaly zejména v panelových domech — tyto dvoudílné plechové zárubně se však dají lehce demontovat, v panelu pak zůstane patřičný stavební otvor, který se dá snadno obložit klasickou obložkovou zárubní.


Datum: 26. 8. 2011  

Kontaktní formulář — ptejte se nás, odpovíme Vám do 24 hodin

Konfigurátor dveří — sestavte a objednejte Vaše dveře