SLEVA 15-20%! Kontaktujte nás hned!
Konfigurátor dveří
sestavte a objednejte Vaše dveře
Kontakt
Solostyl s.r.o.
Dveře Brno
Štefánikova 19b
602 00 Brno

Všechny dveře lze vyrobit v posuvném provedení

Články

Posuvné interiérové dveře

Posuvné dveře, nebo chcete-li zasouvací dveře jsou dnes v interiérech velmi časté, šetří místo a odpadá problém stále otevřených dveří, které se pletou. Posuvné dveře lze umístit na stěnu nebo do stěny — stavebního pouzdra(JAP nebo Eclisse). V každém případě jde o velmi hodnotný příspěvek do každého interiéru.

Posuvné interiérové dveře

Jako posuvné lze dodat všechny typy interiérových dveří kromě požárně odolných, kouřotěsných, zvukotěsných a bezpečnostních a řady Sonet. Vybírat tedy můžete ze všech ostatních modelových řad. Dveře, které vyberete, se zadají do výroby jako posuvné, to v praxi znamená, že nemají polodrážku, ve spodu dveří je lišta pro vodící trn a mají otvor pro madlo. Posuvné dveře lze vybavit i zámkem pro posuvné dveře (pro vložku, dózický nebo WC set).

Posuvné dveře do stavebního pouzdra

Obložkové zárubně pro posuvné dveře do stěny jsou určeny pro stavební pouzdra výrobců JAP. Konstrukčně vychází ze slepé zárubně, která je rozdělena na dvě části, mezi nimiž prochází dveře v posuvném mechanismu (v horní části) do oddělené boční části, kde se dveře zasouvají do pouzdra. Druhá boční část je pevná s drážkou pro doraz dveří. Každá obložková zárubeň musí být individuálně zaměřena, zejména je důležité uvést typ dveří (podle druhu rámečku se mění celková tloušťka dveří, jež ovlivňuje šířku bočního otvoru pro zasouvání) a také zda budou dveře opatřeny zámkem (výztuha pro protiplech zámku). Ostění je dělené, pro jednokřídlové posuvné dveře je v místě dorazu spojeno. Horní a boční ostění je ze dvou částí opatřených těsnicími kartáčky.

Posuvné dveře JAP

Zárubeň pro dvoukřídlové posuvné dveře je tvořena dvěma částmi, které nejsou vzájemně spojeny. U tohoto typu zárubně není možná tolerance tloušťky zdi jako u běžné zárubně, obě boční části jsou již z výroby sestaveny a tolerance v rozdílu stěny je max. + - 2 mm.Obložkové zárubně pro posuvné dveře do stěny jsou určeny pro stavební pouzdra výrobce JAP, která je rozdělena na dvě části, mezi nimiž prochází dveře v posuvném mechanismu (v horní část) do oddělené boční části, kde se dveře zasouvají do pouzdra. Druhá boční část je pevná s drážkou pro doraz dveří. Každá obložková zárubeň musí být individuálně zaměřena, zejména je důležité uvést typ dveří (podle druhu rámečku se mění celková tloušťka dveří, jež ovlivňuje šířku bočního otvoru pro zasouvání) a také zda budou dveře opatřeny zámkem (výztuha pro protiplech zámku). Ostění je dělené, pro jednokřídlové posuvné dveře je v místě dorazu spojeno. Horní a boční ostění je ze dvou částí opatřených těsnicími kartáčky. Zárubeň pro dvoukřídlové posuvné dveře je tvořena dvěma částmi, které nejsou vzájemně spojeny. U tohoto typu zárubně není možná tolerance tloušťky zdi jako u běžné zárubně, obě boční části jsou již z výroby sestaveny a tolerance v rozdílu stěny je max. + - 2 mm.

Posuvné dveře na stěnu

Posuvné dveře na stěnu usazujeme na garnýž, která je opatřena pojezdy od firmy JAP. Otvor na který chceme dveře umístit je vhodné opatřit takzvanou slepou obložkovou zárubní. Můžeme také zvolit dorazový sloupek, pokud si přejete do dveří umístit i zámek, je dorazový sloupek nutností. Oproti dveřím do pouzdra nesmíme zapomenout na volný prostor pro dveře podél stěny kam se otevírají.

Zárubně pro posuvné dveře na stěnu nazýváme slepou obložkovou zárubní. Jedná se o klasickou obložkovou zárubeň bez otvorů pro panty, gumového těsnění a protiplechu zámku dveří.

Garnýž pro posuvné dveře na stěnu je ve stejném povrchu jako dveře. Uvnitř se skrývá posuvný systém JAP, který nám zajistí bezproblémový chod a životnost.


Datum: 26. 8. 2011  

Kontaktní formulář — ptejte se nás, odpovíme Vám do 24 hodin

Konfigurátor dveří — sestavte a objednejte Vaše dveře